Leijonat taipui – Tshekki jälleen vahvempi

14.12.2023 21:28

Leijonat

Leijonat kohtasi Sveitsin Euro Hockey Tourin ensimmäisessä ottelussaan torstai-iltana Tshekin. Marraskuun Karjala-turnauksessa Suomen maalein 7–3 voittanut Tshekki vei voiton myös nyt. Tshekki voitti MM-näyttämöllä Prahassa pelatun ottelun lukemin 2–1 (0–1,1–0,1–0)

Ottelun ensimmäisen maalin iski Suomen Aleksi Saarela, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Upean esityön osumaan teki Eemeli Suomi. Tshekki tuli tasoihin David Tomasekin osumalla toisen erän alussa Suomen vaihtovirheen aikana. Ottelun ratkaisumaali tuli kolmannen erän alkupuolella ja sen teki viimeisteli Tshekin Ondrej Kovarcik. Osumaa syötti velipoika Michal Kovarcik.

Leijonien maalilla torjui luottovahti Harri Säteri, joka torjui lopulta 27 kiekkoa. Hänet valittiin myös Suomen parhaaksi pelaajaksi. Tshekin Dominik Pavlat pärjäsi 19 torjunnalla.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jukka Jalonen epäili, että joitakin pelaajia hieman jännitti. Katsojia hallissa oli yli 17 000. Leijonien pelaaminen parani hänen mielestään ottelun loppua kohti.