Leijonat voitti Mikkelissä Ruotsin jatkoilla

19.04.2024 20:56

Leijonat

Suomi ja Ruotsi jatkoivat jääkiekon MM-kisoihin valmistavaa Nordic Cupia kohtaamalla uudelleen Mikkelissä. Torstaina Leijonat hävisi Jyväskylässä yhteisen ottelun lukemin 0–4. Perjantai-illan iloksi Leijonat voitti ottelun jatkoajalla maalein 2–1.

Mikkelissä Leijonat teki ottelun avausmaalin jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Osuman iski Markus Nurmi Axel Rindellin ja Tobias Winbergin syötöistä. Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen erän puolivälissä Tre Kronor tuli lopulta 1–1-tasoihin Tim Heedin ylivoimaosumalla. Ottelun voittomaalin teki Leijonien Ahti Oksanen kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkoajalla ajassa 64.09.

Lassi Lehtinen torjui ottelussa 13 kertaa. Filip Larssonille kertyi 22 torjuntaa.

Suomen parhaaksi pelaajaksi ottelussa valittiin vasta 17-vuotias Konsta Helenius.

”Tipsinä muille, Helenius pystyy pelaamaan tämän tason peleissä tuossa iässä hyvän luistelutaitonsa ansiosta”, Ismo Lehkonen analysoi TV5:n tv-lähetyksessä.

Ottelu oli Jukka Jalosen viimeinen Suomessa Leijonien päävalmentajana. Suomi ja Ruotsi kohtaavat kahdesti vielä ensi viikolla Ruotsissa.