Leijonat voitti Sveitsin jatkoajalla

17.12.2023 20:36

Leijonat

Leijonat kohtasi Swiss Ice Hockey Games EHT -turnauksen viimeisessä ottelussaan isäntämaa Sveitsin. Kaksi edellistä turnauksen otteluaan hävinnyt Leijonat oli haasteiden edessä myös viimeisessä ottelussaan. Varsinainen peliaika päättyi 3–3:een. Lopulta Leijonat kuittasi voiton jatkoajalla lukemin 4–3 (2–1,0–1,1–1,1–0).

Leijonat aloitti vahvasti. Ensimmäisessä erässä Juuso Mäenpää iski ottelun avausmaalin vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. 14 minuutin pelin jälkeen Arttu Hyry siirsi lukemat 2–0:aan. Siitä reilun minuutin päästä Sveitsi onnistui tosin kaventamaan 1–2:een Christoph Bertshyn ohitettua Harri Säterin. Ensimmäisessä erässä läikkyivät myös tunteet. Ottelun alkumetreillä Leijonien Ruben Rafkin ja Sveitsin Tristan Scherwey saivat suihkukomennuksen tappelunsa päätteeksi.

Toisessa erässä Sveitsi tuli tasoihin 2–2 Calvin Thürkaufin osumalla, kun molemmat joukkueet pelasivat yhden miehen vajaalla. Kolmannessa erässä Lauri Pajumäki vei Suomen 3–2-johtoon ylivoimalla, mutta Sveitsi sai vauhtia kotiyleisöstään ja Thürkauf tasoitti pian 3–3:een illan toisella osumallaan. Jatkoajalla Sveitsi mokasi vaihtovirheellä ja Jere Innala rankaisi ja ratkaisi ottelun ylivoimalla.

Säteri torjui ottelussa 33 kertaa. Sveitsin virkaveli Joren van Pottelberghe pysäytti 23 kiekkoa.

”Kova peli – paras peli meiltä. Ylivoima toimi, muutama lapsus tuli. Kaikki tulokkaat paransivat koko ajan. Hyvää suorittamista tänään. Mäenpää on monipuolinen pelaaja ja kova työntekijä”, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi TV5:n haastattelussa.

Suomi oli Ruotsin voittaman turnauksen kolmas ja Tshekki toinen. Sveitsi jäi neljänneksi.

Alla Hyryn ensimmäinen A-maajoukkueosuma….