TILANNEHUONE

Leijonat voittoon – Olkinuora pelasi nollapelin

21.05.2022 18:34

Leijonat voittoon – Olkinuora pelasi nollapelin

Teemu Hartikainen huudatti yleisöä Tampereella.@AOP

Jääkiekon MM2022

Suomen Leijonamiehistö voitti odotetusti Itävallan lauantain MM-ottelussaan selkein numeroin 3-0 (1-0, 1-0,1-0). Suomen maalinteon aloitti Valtteri Filppula, kun vain 1.45 oli pelattu. Filppulan maalin syöttivät Teemu Hartikainen ja Mikael Granlund.

Suomen toisen osuman teki Granlund toisessa erässä ajassa 24.10. Teemu Hartikainen otti siitä jo toisen syöttöpisteensä ottelussa. Syöttäjäksi merkittiin myös Mikko Lehtonen. Suomi siirtyi 3-0-johtoon kolmannessa erässä, kun Toni Rajala onnistui. Filppula syötti osuman ja sementoi itselleen tehot 1+1. Suomen maalilla nollapelin pelasi Juho Olkinuora. Hän torjui ottelussa vain 19 kertaa. Virkaveli David Kickert torjui 39 kiekkoa.

”Ihan hyvältä näyttää meidän ketjun peli. Vähän tehokkuutta lisää, kun pelit kovenevat. Tulee tiukka peli Tshekkiä vastaan. Nyt kuitenkin pari päivää huilia”, Hartikainen totesi C Moren haastattelussa.

Itävalta sortui hieman jäähyilyyn. Joukkue keräsi yhteensä kolme kaksiminuuttista ottelussa.

Lauantaina odotettiin kuumeisesti Teemu Hartikaisen ensimmäistä MM-osumaa, mutta sitä ei vieläkään nähty. Sen sijaan Hartikainen kunnostautui syötteljänä. Tehoina tilastoon merkittiin 0+2. Hänet palkittiin ottelussa Suomen parhaana pelaajana. Yleisö huusi palkinnon jaon aikana katsomossa kovaan ääneen ”Härski!”

”Olihan se hienoa, kun yli 10 000 ihmistä siinä huuteli lempinimeä”, pelaaja iloitsi.