TILANNEHUONE

Leijonien Anttila koronaeristykseen Pekingissä

04.02.2022 09:42

Leijonien Anttila koronaeristykseen Pekingissä

Marko Anttila tarvitsee seuraavaksi kaksi negatiivista PCR-testiä. @AOP

Peking 2022

Suomen jääkiekkomaajoukkueen laituri Marko Anttila on koronaeristyksessä Pekingissä. Anttila on antanut positiivisen koronanäytteen Pekingiin saavuttaessa. Anttila, 36, on sairastanut koronan jo kerran.

”Marko Anttilalla todettiin koronavirustartunta joukkueen seulontatesteissä 19. tammikuuta 2022. Anttilalla ei ollut koronatautiin viittaavia oireita, eikä niitä seurannan aikana ole kehittynyt. PCR-testejä on seurattu lähes päivittäin ennen olympiamatkalle lähtöä. Yli kahden viikon jälkeen Anttilan PCR-testi on ollut ajoittain positiivinen, mikä on tyypillinen tilanne koronatartunnan jälkeen”, Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen kertoo liiton tiedotteessa.

Suomesta lähtiessä Anttilan koronatesti oli negatiivinen, mutta Kiinaan saavuttaessa siis jälleen positiivinen.

”Kiinan viranomaiset asettivat Anttilan eristyshotelliin. PCR-testiä seurataan päivittäin ja Anttila vapautuu annettuaan kaksi peräkkäistä negatiivista testiä. Anttila voi hyvin, eikä aiheuta tartuntariskiä joukkueelle.”

Leijonien ensimmäinen ottelu Pekingin olympiakaukalossa on torstaina 10. helmikuuta Slovakiaa vastaan.

Myös Ruotsin Tre Kronoreissa on koronapositiivisia pelaajia. Henrik Tömmernes ja varamies Theodor Lennström ovat antaneet positiivisen tuloksen Kiinaan tultaessa. Suomi, Ruotsi ja Latvia matkasivat Pekingiin samalla lennolla.