TILANNEHUONE

Leijonien Anttilan koronakaranteeni jatkuu yhä

06.02.2022 08:42

Leijonien Anttilan koronakaranteeni jatkuu yhä

Marko Anttilan koronatestishow kuohuttaa Leijonia.@AOP

Peking 2022

Leijona-hyökkääjä Marko Anttilan koronakurimus Pekingin olympiakaranteenissa jatkuu. Anttilan koronatesti näyttää välillä negatiivista ja välillä positiivista, eikä vapautusta siten ole tiedossa. Pelaaja on sairastanut koronan ja yleisesti on tiedossa, että testitulokset usein heiluvat pitkään taudin sairastamisen jälkeen. Niin voi tapahtua jopa kuukauden päivät. Anttilalla ei ole mitään koronaoireita.

Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtosen kertoi medioille, että lauantaina palattiin nollatilanteeseen, kun Anttilan tulos oli jälleen alle 35:n CT-arvon.

CT-arvon tulisi olla vähintään 35-40. Koronakoirankopista vapautumiseen raja-arvojen sisällä olevia testejä tarvitaan urheilijalta peräkkäin kolme.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on raivoissaan tilanteesta. Jalosen mielestä Anttilan kohtelu on ihmisoikeusrikkomus, kun terve mies on karanteenissa.

Oli odotettavissa, että korona ja sen testaaminen tulee viemään paljon huomiota olympialaisissa. Useat maat ovat jo kritisoineet kisojen testiprosessia äänekkäästi.

Anttilan kohdalla ratkaisu tarvitaan pian. Suomen Leijonat pelaa ensimmäisen ottelunsa olympiaturnauksessa 10. helmikuuta Slovakiaa vastaan.