Leijonille siisti voitto Ruotsista

24.04.2024 22:24

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue kohtasi vielä keskiviikkona maaottelussa Ruotsin Linköpingissä. Leijonat hoiti homman jälleen kotiin maalein 3–0. Nollan Suomen maalilla torjui Emil Larmi.

Ottelussa pelattiin ensin puolitoistaerää ilman osumia, mutta toisen erän puolivälin tuntumassa Hannes Björninen iski edellisen ottelun tapaan jälleen avausmaalin. Nyt se tuli Axel Rindellin ja Saku Mäenalasen syötöistä.

Muutaman minuutin päästä Markus Nurmi lisäsi Leijonien johtoa 2–0:aan. Häntä auttoivat Viljami Marjala ja Oliwer Kaski.

Suomen 3–0-maalin viimeisteli Ruotsin tyhjään maaliin juuri jäähyaitiosta päässyt Tobias Winberg pari minuuttia ennen loppua. Syötön tuikkasi Iiro Pakarinen.

Larmi torjui ottelussa 29 kertaa. Ruotsin maalilla Carl Lindbom torjui 18 kiekkoa.

Neljässä maaottelussa Suomi voitti Ruotsin kolmesti. Kahdessa viimeisessä ottelussa Ruotsi ei viimeistellyt maaliakaan.

Björninen teki avausmaalin myös edellisessä ottelussa…