Leijonille toinen tappio – Ruotsi parempi 3-2

16.12.2023 17:16

Jääkiekko

Suomi kärsi jo toisen tappion Sveitsin EHT-turnauksessa, kun Ruotsi kaatoi Leijonat 3-2 (1-1, 2-0, 0-1) lauantaina.

Leijonat siirtyi ottelussa johtoon jo minuutin pelin jälkeen Atte Ohtamaan pienestä kulmasta ampuman löysän kiekon upottua helposti Ruotsin maaliin ohi Lars Johanssonin.

Ruotsi tasoitti aivan erän lopussa, kun Andreas Wingerlin laukoma kiekko muutti suuntaan suomalaispuolustajasta ja upposi ohi Suomen maalissa pelanneen Lassi Lehtisen.

Toisessa erässä Ruotsi kiskaisi itsensä kahden maalin karkumatkalle. Jacod de la Rose pääsi kesken Suomen vaihdon läpiajoon Juho Lammikon kiekonmenetyksen seurauksena ja iski kiekon ohi Lehtisen ajassa 25.12. 2-1-osuman syöttänyt Malte Strömwall nosti vielä erän lopussa Ruotsin kolmannen maalin karattuaan Atro Leppäseltä.

Kolmannessa erässä Lauri Pajuniemi toi Leijonat maalin päähän 54 minuutin pelin jälkeen. Pajuniemi sai syötön Heikki Liedekseltä ja laukoi suoraan syötöstä ohi Ruotsin maalivahti Johanssonin.