Leijonat voitti Ruotsin – Larmi maaginen maalilla

11.02.2024 19:32

Leijonat

Suomi voitti kaikki ottelunsa Ruotsin EHT-turnauksessa ja otti Liiga-pitoisella miehistöllään turnausvoiton. Sunnuntaina turnauksen viimeisessä ottelussa Suomi kaatoi Ruotsin lukemin 2–1 (1–0,1–0,0–1).

Ottelun viimeinen peliminuutti oli muikea trilleri, kun isäntämaa haki kovasti tasoitusta. Sitä ei kuitenkaan tullut.

Ottelun avausmaalin teki Ilveksen tehohyökkääjä Eemeli Suomi noin viiden otteluminuutin jälkeen. Osumaa syöttivät Sebastian Repo ja Valtteri Kemiläinen. Seuraava maali tuli toisessa erässä. Ensimmäistä turnaustaan Leijonissa kuuteen vuoteen pelaava Pekka Jormakka onnistui erän lopulla 2–0-maalissa. Kolmannen erän alkupuolella Suomen maalivahti Emil Larmin nollapeliunelma tuhoutui Marcus Hardegårdin kaventaessa ottelun 1–2:een.

Larmilla riitti kolmannessa erässä rutkasti töitä. Hän piti Suomea pystyssä, kun taitava Ruotsi painoi päälle niin tasakentällisin kuin ylivoimalla. Paine senkun kasvoi, kun Ruotsi otti maalivahtinsa pois kaksi minuuttia ennen loppua. Maagisesti torjunut Larmi kesti paineen ja Suomi pääsi vieläpä kahdesti yrittämään maalia myös tyhjiin – onnistumatta.

Larmi palkittiin Suomen parhaana pelaajana.

”Oli kova peli. Tänään Leijona näytti kuinka sisukkaasti pystyy puolustamaan. Taistelupeli. Ruotsia vastaan on mukava pelata. Hyvä meininki pelissä”, Jormakka hymähteli TV5:n haastattelussa.

”Seuraavaksi katsotaan nähdäänkö sitten Prahassa”, Jormakka lisäsi.