Leijonille tyylikäs voitto Tshekistä

10.02.2024 15:24

Hannes Björninen onnistui maalinteossa.©M. Heimsch

Leijonat

Suomi kohtasi Ruotsin EHT-turnauksen toisessa ottelussaan lauantaina keskipäivän tunteina Tshekin. Aikainen peliajankohta sopi tällä kertaa Leijonille. Suomi voitti ottelun maalein 4–2 (1–0,2–1,1–1).

Suomen ensimmäisestä maalista vastasi Arttu Hyry noin kolmen minuutin pelin jälkeen. Syöttäjinä osumaan olivat ketjukaverit Eemil Erholtz ja Juha Jääskä.

Toisen erän alussa Erholtz onnistui itse Joona Luodon syötöstä. Tshekki puolestaan kavensi hieman ennen erän puoliväliä. 1–2-osuman viimeisteli Jan Kovar. Tauolle lähdettiin kuitenkin lukemissa 3–1, sillä Markus Nurmi iski vielä ylivoimaosuman erän lopulla. Siitä syöttöpisteet jaettiin Oliwer Kaskelle ja Henrik Borgströmille.

Päätöserässä Tshekki kavensi 2–3:een David Kasen ylivoimamaalilla Nurmen jäähyn aikana. Erän puolivälissä Hannes Björninen täräytti Leijonat taas hieman väljemmille vesille 4–2-osumallaan.

Leijonien neloskenttä Juha Jääskä – Arttu Hyry – Eemil Erholtz oli tikissä. Tehoja ketjulaiset tekivät kaikkineen yhteensä 2+3.

Lassi Lehtinen teki Suomen maalilla 25 torjuntaa.