Leijonille voitto Tanskasta Vaasassa

20.04.2023 20:53

Leijonien maalilla torjui torstaina Jussi Olkinuora.©AOP

Leijonat

Suomen jääkiekon A-maajoukkue kohtasi Vaasassa Nordic cupin ottelussa torstaina Tanskan. Leijona-ryhmä pelasi vahvan ensimmäisen erän ja kuittasi ottelusta voiton maalein 3-1(3-0,0-0,0-1).

Suomi onnistui maalinteossa reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Antti Tuominen iski Leijonat 1–0-johtoon Ahti Oksasen ja Hannes Björnisen syötöstä. 14 peliminuutin jälkeen Janne Kuokkanen onnistui 2–0-ylivoimamaalissa. Nyt apuja tuli Juuso Riikolalta ja Patrik Puistolalta. Kolmannen osuman tälläsi vain reilun minuutin päästä edellisestä Julius Mattila Nikolas Matinpalon ja Niklas Frimanin auttamana.

Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa erässä Tanska teki kavennuksen mallikkaalla Nicklas Jensenin 1–3-kavennusosumalla.

Suomen maalia vartioi Juho Olkinuora. Hän teki 15 torjuntaa. Frederik Dichow torjui Tanskan maalilla 25 kertaa.

Suomi ja Tanska kohtaavat uudelleen perjantaina kello 19 Porissa.