TILANNEHUONE

Leverkusen saa vastaansa West Hamin Eurooppa-liigassa

15.03.2024 14:16

Jalkapallo

Loistokautta Bundesliigassa pelaava Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen kohtaa Eurooppa-liigan puolivälierissä West Hamin. Muissa ottelupareissa Liverpool kohtaa Atalantan, AC Milan AS Roman ja Benfica Marseillen.

Jos Leverkusen menee jatkoon, välierissä vastaan tulee voittaja otteluparista Milan-Roma. Liverpool-Atalanta -parin voittaja kohtaa välierissä puolestaan voittajan Benfican ja Marseillen yhteenotosta.

Jukka Rönkä uskoo, että Leverkusenilla on hyvät saumat edetä finaaliin asti.

Xabi Alonson ja Lukas Hradeckyn suurin kanto on kuitenkin ilman muuta Liverpool. Jos Lverpoolin vire jatkuu tällaisena ja Reds saa pidettyä Mo Salahin johdolla parhaat pelaajansa terveenä, Liverpool on selkeä suosikki Eurooppa-liigan voittajaksi. Finaalissa kysymys on kuitenkin yhdestä pelistä, joten siinä mielessä mikään ei ole varmaa ennen kuin se on varmaa.”

Konferenssiliigassa Aston Villa kohtaa puolivälierissä Lillen ja jos Villa menee jatkoon, vastaan tulee voittaja otteluparista Olympiakos-Fenerbahce.

Kaavion toisella puolella Viktoria Plzen kohtaa puolivälierissä Fiorentinan ja Club Brugge PAOK:in. Otteluparien voittajat kohtaavat toisensa välierissä.

Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan puolivälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 11. huhtikuuta ja toiset osaottelut 18. huhtikuuta. Välierät ovat vuorossa 2. ja 9. toukokuuta. Eurooppa-liigan finaali pelataan 22. toukokuuta Dublinissa ja Konferenssiliigan finaali 29. toukokuuta Ateenassa.