Leverkusen vältti tappion jälleen viime hetken maalilla

10.05.2024 00:14

Eurocupit

Bayer Leverkusen vältti kauden ensimmäisen tappionsa jälleen sen tavaramerkiksi käyneellä viime hetken maalilla AS Romaa vastaan Eurooppa-liigan välieräottelussa torstaina.

Roma johti ottelua jo toisella jaksolla kahdella Leandro Paradesin rangaistupotkumaalilla 2-0 ja se oli kotiyleisön järkytykseksi viemässä finaalipaikan ratkaisun jatkoajalle. Kun peliä oli jäljellä enää kahdeksan minuuttia Leverkusen iski 1-2-tasoituksen. Maali merkittiin Gianluca Mancinin omaksi maaliksi.

1-2-tappio olisi riittänyt viemään Leverkusenin Eurooppa-liigan finaaliin, mutta tappio olisi murskannut Leverkusenin sensaatiomaisen tappiomattaman kauden. Juuri kun tappio näytti jälleen varmalta, Leverkusen iski taas. Kun erotuomarin antamasta seitsemän minuutin lisäajasta oli pelatut reilut kuusi minuuttia, Josip Stanisic pujottelin oikealta laidalta itsensä Roman rangaistusalueelle ja ampui pallon takanurkkaan.

Näin Leverkusenin tappiottomien otteluiden putki kasvoi jo 49 ottelun mittaiseksi – ja finaalipaikka irtosi yhteismaalein 4-2.

Lukas Hradecky oli tuttuun tapaan Eurooppa-liigan ottelussa koko ottelun vaihdossa. Hänen paikallaan pelasi jälleen Matej Kovar.

Leverkusen kohtaa Eurooppa-liigan finaalissa Atalantan, joka voitti torstaina Marseillen kotikentällään 3-0 ja meni finaaliin yhteismaalein 4-1. Finaali pelataan 22. toukokuuta Dublinissa.

Konferenssiliigan finaalissa kohtaavat Olympiakos ja Fiorentina. Olympiakos voitti Aston Villan 2-0 ja meni finaaliin yhteismaalein 6-2. Fiorentina pelasi puolestaan vieraskentällä 1-1-tasapelin, mikä riitti viemään sen finaaliin yhteismaalein 4-3.

Konferenssiliigan finaali pelataan 29. toukokuuta Ateenassa.