TILANNEHUONE

Leverkusen yhä voittamaton – voittoputki 50 ottelua

13.05.2024 05:55

Jalkapallo

Bayer Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hardeckyn ei tarvinnut tehdä yhtäkään torjuntaa sunnuntai-illan Bundesliigan ottelussa Bochumia vastaan. Leverkusen jyräsi ottelussa 5–0-voittoon.

Leverkusen varmisti seurahistoriansa ensimmäisen Bundesliigan mestaruutensa jo  aiemmin, mutta se jaksaa yhä painaa. Motivaatiota on tuonut erikoinen piirre. Joukkueen tappioton putki kaikissa kilpailuissa on nyt jo 50 ottelun pituinen ja kauden lopun tavoitteena on pitää tappiosarake nollassa. Otteluita on Bundesliigassa yksi jäljellä. Ensi lauantaina vastassa on vielä Augsburg.

Suurempi haaste nollasarakkeelle on kuitenkin Eurooppa-liigan finaaliottelu. Leverkusen kohtaa Atalantan 22. toukokuuta Dublinissa pelattavassa ottelussa.

”Tämä on jo kyllä mahtava saavutus. Juuri nyt kaikki on mennyt tosi hyvin, mutta haluamme tietysti jatkaa yhä samalla tavalla”, päävalmentaja Xabi Alonso totesi liigan tv-haastattelussa.

Sunnuntaina Leverkusenin maaleista vastasivat 41. minuutilla Patrick Schick, 45+2. minuutilla Victor Boniface, 76. minuutilla Amine Adli, 86. minuutilla Josip Stanišić ja 90+3. minuutilla Alejandro Grimaldo.