Leverkusenin huippukausi sai jatkoa

19.04.2024 04:57

Jalkapallo

Bayer Leverkusenin huippuviikko jatkui menestyksellä Eurooppa-liigassa. Viikonloppuna se varmisti ensimmäisen Bundesligan mestaruuden ja nyt varmistui paikka Eurooppa-liigan välierissä.

Leverkusen oli jo kärsimässä tappiota Lontoon illassa West Hamia vastaan, mutta Jeremie Frimpongin 89. minuutin 1–1-tasoitus nosti joukkueen kilpailun välieräpaikalle. Sarja meni saksalaisille yhteistuloksella 3–1. Voittoisa ottelu oli Leverkusenille tällä kaudella jo 44:s.

Joukkueen suomalaiskapteeni Lukas Hradecky ei pelannut, vaan maalia vahti joukkueen Eurooppa-linjan mukaisesti Matej Kovar. Hänet ohitti West Hamin pelaajista vain Michail Antonio ottelun 13. minuutilla.

Liverpool puolestaan putosi Eurooppa-liigasta vaikka voitti vierasottelunsa Atalantaa vastaan 1–0. Atalanta meni välieriin yhteistuloksella 3–1.

Euorooppa-liigan välierissä pelaavat Atalanta, Leverkusen, Marseille ja Roma.