Lewandowski onnistui! – Saudi-Arabian taika rikki

26.11.2022 17:04

Robert Lewandowski onnistui vihdoin MM-kentällä.©AOP

Jalkapallon MM2022

Sensaatiomaisesti Argentiinan MM-avauksessaan voittanut Saudi-Arabia asteli lauantaina kentälle Puolaa vastaan hyvällä itsetunnolla. Se ei auttanut. Puolan kapteeni Robert Lewandowski teki ottelussa vihdoin uransa ensimmäisen MM-kisamaalin ja Puola vei ottelusta pisteet tuloksella 2-0 (1-0).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Pallonhallinta meni joukkueiden kesken lähes tasan. Maalintekoyrityksissä ja laukauksissa kohti maalia Saudi-Arabia oli jopa Puolaa tehokkaampi.

39. minuutilla otteluun tuli sähinää, kun Robert Lewandowskilta meni maali paikka ohi, mutta hän sai syötettyä pallon heti Piotr Zielinskille, joka onnistui ja vei Puolan 1-0-johtoon iskemällä pallon verkkoon suoraan maalin edestä.

Ajassa 45+1 Saudi-Arabialle tuomittiin rangaistuslaukaus. Salem Aldawsari ei onnistunut yllättämään Puolan maalivahti Wojciech Szczesnya, vaan tämä torjui pallon. Mohammed Al-Buraikan pääsi  vielä vetämään siitä kakkospallon, mutta se meni maalin yli. Tauolla Puola oli johdossa.

Toisen jakson alussa Saudi-Arabia painosti ärhäkästi. Se rakensi monta vaarallista paikkaa peräjälkeen, muttei onnistunut viimeistelyssä. Myös Puola veti vastapäädyssä pallon kerran ylärimaan ja kerran Lewandowski teki näppärän tuplakosketuksen palloon aivan maalin edessä, mutta osumaan se ei johtanut.

84. minuutilla se sitten tapahtui. Saudi-Arabian puolustus teki virheen ja Lewandowski pääsi yksin irti, ja pallo löytyi pian maalista. Puola juhli Lewandowskin ensimmäistä MM-kisaosumaa erityisen lämpimästi. Puola siirtyi voitollaan C-lohkon kärkipaikalle.