Lewandowski tuhri rankkarin – maksoi Puolalle voiton

22.11.2022 20:00

Lewandowski tuhri rankkarin – maksoi Puolalle voitonJalkapallon MM2022

Robert Lewandowski nousi Puolan ja Meksikon ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi tuhrimalla toisella puoliajalla rangaistuspotkun maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Lewandowski oli tätä aiemmin ampunut rangaistuspotkun maajoukkueessa 12 kertaa ja upottanut niistä 11.  Tällä kertaa Meksikon maalivahti Guillermo Ochoa aavisti kuitenkin Lewandowskin kovan sijoituksen ja torjui vedon.

Rangaistuspotku tuomittiin 56 minuutin pelin jälkeen, kun Hector Moreno kaatoi pistopalloa tavoitelleen Lewandowskin rangaistusalueen sisältä. Tuomari antoi pelin jatkua kaksikon väännön jälkeen, mutta tuomitsi rangaistuspotkun katsottuaan tilanteen VAR:ilta.

Meksiko hallitsi ottelua ja oli vaarallisempi. Se voitti pallonhallinnan 61-39 ja laukaukset 11-6. Ottelussa lauottiin maalia kohti vain viidesti – Meksikon kolmesti ja Puola kahdesti.