Lewis Hamilton ykkönen Silverstonessa

07.07.2024 18:32

Formula 1

Sade teki Silverstonen GP:stä jännitysnäytelmän ja samalla pilasi brittien aika-ajon jälkeen unelmoidut kolmoisjuhlat. Vaihtelevassa säässä pärjäsi parhaiten Mercedeksen Lewis Hamilton, jolle GP-voitto on ensimmäinen sitten vuoden 2021 Saudi-Arabian kisan. Samalla Hamilton on voittanut historian eniten kisoja Silverstonessa. Hän on voittanut kotiradallaan yhteensä yhdeksän F1 GP:tä.

”Tämä merkitsee paljon. Kiitos kaverit, kiitos fanit”, Hamilton parahti autostaan.

Red Bullin sadekelispesialisti Max Verstappen oli alussa hampaaton. Hänen autoonsa vaihdettiin pohjalevyy ennen kisaa, mutta vauhti oli silti alkukisasta kateissa. Loppukierroksilla hän taisteli jälleen McLarenin Lando Norrisin kanssa toisesta sijasta ja kuittasi sen neljä kierrosta ennen ruutulippua paremman rengasvalinnan turvin. Norris jätettiin kisan kolmannelle sijalle.

Kisan alku taisteltiin kuivalla säällä, mutta sadepisaroita alkoi tippua kierroksella 15 ja sen jälkeen kärjessä alkoi tapahtua. Ensin Hamilton ohitti tallikaverinsa George Russellin ja nousi kärkeen. Pian McLarenin Norris kuittasi kunnon haastolla kärkipaikan ja tallikaveri Oscar Piastri nousi saman tien kakkoseksi. Renkaanvaihtoja ei ensimmäisen kuuron aikana nähty, vaan kuskit luistelivat slickseillä. Seuraava sadekuuro tuli kisan puolivälin paikkeilla ja aiheutti varikkostoppisuman. McLaren otti Norrisin ensin sisään, joten Piastri joutui kärsijän rooliin ja hän tuli maaliin neljäntenä.

Paalumies George Russellin huippuviikonloppu suli tekniseen ongelmaan. Hän joutui keskeyttämään kisan yllättäen kierroksella 34 neljänneltä sijalta.

Valtteri Bottas sai jälleen surkean lähdön ja putosi letkan hännille. Hän nousi kisan puoliväliin mennessä sijalle 15. ja tuli sillä sijalla myös maaliin. Tallikaveri Zhou Guanyu oli 18.

Ferrarin Charles Leclercin kisa oli heikko. Ferrari-kuskin auto ei pystynyt haastamaan juuri ketään. Monacolainen löytyy tuloslistan sijalta 14. Myös Red Bullin Sergio Perezin kisa oli taas vaikea ja meksikolainen jäi sijalle 17.