TILANNEHUONE

Lindholm mestari, Rovanperä hidasteli, Kovalainen yllätti

13.11.2022 09:37

Lindholm mestari, Rovanperä hidasteli, Kovalainen yllätti

Emil Lindholm voitti WRC2:n mestaruuden tällä kaudella.©AOP

MM-ralli

MM-rallikauden päätöskisa ajettiin viikonloppuna Japanissa. Tapahtumarikkaan rallin voittoon ajoi lopulta kovassa sadesäässä Hyundain Thierry Neuville. Voitto on belgialaisen kauden toinen. Hän voitti myös Kreikan rallin syyskuussa.

Hyudai otti kaksoisvoiton, kun Japanissa ajoi toiseksi tallin nyt jättävä Viron Ott Tänak. Hän jäi kärjestä lopulta +1.11,1. Kolmas oli kotiralliaan ajanut Toyotan Takamoto Katsuta. Hän jäi voittajalle lopulta +2.11,3.

Maailmanmestari Kalle Rovanperän ensimmäinen esiintyminen Japanissa meni pipariksi. Rengasrikko pilasi kaiken ja rallin edetessä suomalainen valahti tuloslistalla vasta sijalle 12. Sunnuntaina sadesää vaikeutti suorittamista ja Rovaperä oli yllättävän hidas. Maalissa Rovanperä huomautti, että kuivankelin renkailla on aika vaikeaa ajaa sateella.

Suomalaismenestystä kuitenkin tuli. Emil Lindholm voitti WRC2-luokassa maailmanmestaruuden yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa. Lindholm oli Japanissa kolmas, mutta se riitti. Hän totesi maalissa tunteellisena, että vaikeitakin aikoja on ollut, mutta läheiset jaksoivat tukea ja kaikki on kyllä lopulta ollut vaivan arvoista.

WRC2-luokan Skodalla ajanut Heikki Kovalainen painoi rallin kymmenenneksi. Hän siis yllätti ja otti ensimmäiset MM-pisteensä ensimmäisessä ajamassaan MM-rallissa. EK 18:lla Kovalainen oli vieläpä WRC2:sten nopein suomalainen ja meriitti ehkä sekin, että rallin kokonaislopputuloksissa Kovalainen jätti Japanin teillä siis taakseen mestari Rovanperän.

WRC2-luokan Japanin voittoon ajoi sadeyllätyksellä Hyundain Gregoire Munster ja Teemu Suninen oli luokan toinen. Kolmas oli Lindholm ja neljäs Skodan Sami Pajari.