Lindholm onnistui kympillä – kisa norjalaisten juhlaa

10.12.2023 16:09

Maastohiihto

Remi Lindholm hiihti uransa parhaan sijoituksen Ruotsin Östersundin miesten maailmancupin kympin väliaikakilpailussa. Lindholm oli matkan kymmenes. Hän jäi voittaja Harald Östberg Amundesenille +1.04,9.

Päivä oli kuitenkin norjalaismiesten. Kisan kakkonen oli Simen Hegstad Kruger, joka jäi kärkiajasta 8,1 sekuntia. Didrik Tönseth oli kolmas ja jäi +14,3 sekuntia voittajalle. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui lopulta seitsemän norjalaista.

Iivo Niskanen oli kisan 12:s, Joni Mäki 32:s, Lauri Vuorinen 39:s, Lauri Lepistö 53:s ja Miro Karppanen 62:s.

Nasiten kympin voitti Yhdysvaltojen Jesse Diggins. Hän oli omaa luokkaansa. Diggins voitti toiseksi tulleen Norjan Heidi Wengin 23 sekunnilla. Kisassa hiihti kolmanneksi Saksan Victoria Carl, joka jäi voittajalle +29,1 sekuntia.

Kerttu Niskanen oli lumipyryssä paras suomalainen 11. sijallaan. Hän jäi Digginsin ajasta +1.14,6 sekuntia. Eveliina Piippo oli 16:s, Johanna Matintalo oli 40:s, Anne Kyllönen 43:s, Tiia Olkkonen 47:s.