Lionel Messi pelasti jälleen Argentiinan MM-kisat

26.11.2022 22:57

Lionel Messi pelasti jälleen Argentiinan MM-kisatJalkapallon MM2022

Lionel Messi nousin jälleen kerran Argentiinan talismaaniksi, kun kisat järkyttävällä 1-2-tappiolla Saudi-Arabialle aloittanut Argentiina kaatoi Meksikon elintärkeässä ottelussa 2-0 (0-0).

Messi ratkaisi ottelun upottamalla Angel Di Marian syötön 20 metristä tarkasti alanurkkaan. Ottelua oli pelattu tuolloin 64 minuuttia. Enzo Fernandez kaunisteli vielä loppunumerot Messin syötöstä 88. minuutilla.

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin väritön ja Argentiinalla oli suuria vaikeuksia murtaa alhaalla pelannutta Meksikon puolustusmuuria. Kuvaava ottelun värikkyydelle oli se, että Argentiina laukoi ottelussa vain kahdesti kohti maalia ja Meksikon kerran. Argentiinan maaliodote oli 0,28 maalia ja Meksikon 0,26. Argentiina voitti kaikki laukaukset 5-4 ja pallonhallinnan 58-42.

Argentiina jatkopaikka on edelleen se omissa käsissä, sillä voitto viimeisessä ottelussa Puolasta heittäisi sen varmasti jatkoon. Tasapelillä Saudi-Arabia voisi vielä ohittaa Argentiinan ja mennä Puolan kanssa jatkoon. Tappio Puolalle pudottaisi Argentiina varmuudella jatkosta.