TILANNEHUONE

Lisää mellakointia jalkapallo-otteluissa

14.09.2022 09:58

Lisää mellakointia jalkapallo-otteluissa

Soihdut paloivat Mestarien liigan ottelussa.©AOP

Mestarien liiga

Mellakkapoliiseilla oli jälleen työtä jalkapallo-ottelussa tiistai-iltana. Mestarien liigan kohtaaminen Marseillen ja Eintracht Frankfurtin välillä oli katsomossa hyvin rauhaton.

Marseillen joukkueen kannattajat nahinoivat Eintracht Frankfurtin kannattajien kanssa jo ennen ottelua kadulla. Poliisi oli paikalla saattelemassa yli 500 Frankfurtin ultra-kannattajaa stadionbussille.

Ottelun aikana katsomossa sytytettiin jälleen soihtuja, sekä raketteja, joilla tähdättiin vastustajan katsomonosaa. Katsomokuulutuksissa faneja pyydettiin rauhoittumaan, jotta ottelu ei häiriinny. Lopulta poliisit saivat katsomotilanteen hallintaan, vaikka senkin jälkeen kuului vielä yksittäisiä pamahduksia.

Ottelun jälkeen Marseillen kannattajat heittivät vastustajan pelaajia esineillä. Saksalaisten katsomossa oli puolestaan nähty natsi-tervehdyksiä, joihin Frankfurt teki pesäeron tiedotteella heti ottelun jälkeen. Seura tiedotti, ettei se hyväksy minkäänlaista syrjintää tai antisemitististä käyttäytymistä ja että tilanne tullaan tutkimaan. Ottelu päättyi Frankfurtin voittoon maalein 1-0.

Viime viikon torstain Konferenssiliigan ottelussa Nice – FC Köln poliisilla oli myös täysi työ pitää katsojat rauhallisina ennen ottelua ja sen aikana. Myös HJK:n ja HIFK:n Veikkausliigan ottelussa tämän kuun alussa mellakkapoliisi joutui rauhoittelemaan tilannetta kannattajien välillä.