TILANNEHUONE

Lisäpelaajat pohdituttaa Leijonissa – ”Kyseeseen tulisi KHL-pelaajat”

30.01.2022 19:48

Lisäpelaajat pohdituttaa Leijonissa – ”Kyseeseen tulisi KHL-pelaajat”

Jukka Jalonen hämmästelee olympialaisetn uutta lisäpelaajasääntöä.@AOP

Leijonat

Suomen jääkiekkoleijonat valmistautuvat olympialaisiin harjoittelemalla, sekä lepäämällä kauden koettelemuksia pois. Korona kuitenkin värittää urakalla koko olympialaisia, sekä niihin valmistautumista. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan joukkueen koronatilanne on ajankohtainen vasta keskiviikkona, mutta uusi varapelaajakuvio hämmentää. Jalosen mukaan se on hyvin mielenkiintoinen yhtälö, koska varapelaajan käyttö ei rajaudu vain koronatartunnan saaneisiin pelaajiin, vaan muihinkin loukkaantumisiin.

”Hyvä lähtökohta, että varapelaajia voi ottaa mukaan nimenomaan koronan takia, mutta nyt on käynyt ilmi, että varapelaajia voi käyttää, jos joku myös muuten loukkaantuu. Sellaista ei ole koskaan missään arvokisoissa ennen ollut, että mukana voi olla 27 kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia. Jos jollekin tulee jokin pipi, hänet voi vaihtaa, ja voi vaihtaa vielä takaisinkin”, Jalonen ihmettelee liiton haastattelussa.

Joukkuejohdossa mietitään yhä miten Suomi menettelee varapelaajamahdollisuuden kanssa.

”Tästä voi olla etua sellaiselle maalle, joka voi ottaa kaikki kuusi ekstrapelaajaa mukaan. Me emme voi sellaista tehdä. Katsotaan kuitenkin lähteekö joku mukaan, vai jääkö kotimaahan varapelaajia.”

Jalonen kertoo, että Pekingiin ei voi ottaa roikkumaan sellaisia pelaajia Suomesta tai Ruotsista, joiden joukkueet pelaavat sarjojaan olympialaisten aikana.

”Kyseeseen tulisi lähinnä sitten KHL-pelaajat tai Sveitsissä pelaavat pelaajat, jos päädytään joitain pelaajia mukana viemään.”

Suomen miesten jääkiekon olympiaturnaus alkaa torstaina 10. helmikuuta ottelulla Slovakiaa vastaan.