TILANNEHUONE

Liverpool ja Jürgen Klopp juhlivat Liigacupin voittoa

25.02.2024 19:55

Jalkapallo

Liverpool aloitti Jürgen Kloppin viimeisen kevään seuran managerina voittamalla Chelsean Liigacupin finaalissa Wembleylla 1-0.

Ottelun ainoa maali syntyi jatkoajan loppuhetkillä, kun Virgil van Dijk puski pallon kulmapotkusta ohi Chelsean maalivahdin Dorde Petrovicin.

Vaikka ottelu oli maaliton, se oli värikäs ja tilannerikas. Liverpool laukoi ottelussa peräti 24 kertaa ja loi maaliodotetta 1,78 maalia. Chelsea laukoi 19 kertaa, mutta sen maaliodote oli jopa Liverpoolia korkeampi, 2,28.

Chelsea oli varsinaisella peliajalla useaan otteeseen lähellä maalintekoa. Sillä oli ottelussa peräti viisi huippupaikkaa, mutta heikko viimeistely kävi lontoolaisille kalliiksi.

Liverpool onnistui ohittamaan Petrovicin kahdesti, mutta ensimmäinen van Dijkin maali hylättiin paitsiona.

Liverpool joutui otteluun varamiehisenä, sillä puuttui vakioavauksen pelaajista muun muassa Alisson, Mo Salah, Darwin Nunez ja Diogo Jota. Liverpoolin nuoret hurjat eivät kuitenkaan kunnioittaneet Chelseaa, vaan pakottivat lontoolaiset nöyrtymään jatkoajalla.

Hetki ennen van Dijkin voittomaalia Harvey Elliot näytti puskevan ottelun ratkaisun, mutta Petrovicin upea jalkatorjunta esti Liverpoolin maalin.

Sunnuntainen Liigacupin voitto oli Liverpoolin historian kymmenes ja Kloppin uran toinen.

Chelsean manageri Mauricio Pochettino joutui pettymään jo toisen kerran Liigacupin finaalissa. Kaudella 2014-2015 hän luotsasi Tottenhamin finaaliin, jonka se hävisi Pochettinon nykyiselle seuralle Chelsealle.

Chelsean vaihtopenkillä nähtiin suomalaisittain iloinen yllätys, kun Pochettino valitsi yhdeksi vaihtomiehistä 19-vuotiaan keskikenttäpelaaja Jimi Tauriaisen. Tauriainen ei kuitenkaan päässyt ottelun aikana kentälle.