Liverpool nöyryytti Chelseaa jälleen rangaistuspotkukisassa

14.05.2022 21:41

Liverpool nöyryytti Chelseaa jälleen rangaistuspotkukisassaFA Cup

Liverpool voitti 16 vuoden tauon jälkeen FA Cupin, kun se kaatoi finaalissa Chelsean rangaistuspotkukisan jälkeen Wembleyllä. Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät maalittomina.

Rangaistuspotkukisan ensimmäinen epäonnistuja oli Chelsean César Azpilicueta, jonka laukaus osui tolppaan. Sadio Manélla olisi ollut mahdollisuus ratkaista finaali, mutta Edouard Mendy torjui Manén löysän sijoituksen. Lopullinen ratkaisu tapahtui, kun Alisson torjui seitsemäntenä pilkun laukoneen Mason Mountin rangaistuspotkun. Kostas Tsimikas laittoi Mountin jälkeen oman pilkkunsa sisälle ja Liverpool pääsi juhlimaan jo toista finaalivoittoa Chelseasta tällä kaudella.

Samat joukkueet kohtasivat helmikuussa Liigacupin finaalissa, joka ratkesi samaten rangaistuspotkukisassa. Silloin ensimmäinen epäonnistuja oli Chelsean 11:s laukoja, maalivahti Kepa Arrizabalaga.

Varsinainen peliaika ja jatkoaika olivat pelillisesti pettymyksiä. Liverpool hallitsi varsinaista peliaikaa hienokseltaan, mutta kumpikin joukkue sai maalia kohti varsinaisella peliajalla vain kaksi laukausta. Lisäksi Marcos Alonso täräytti toisen jakson alussa ylärimaan. Liverpool kolisutteli puolestaan vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua maalipuita kahdesti, kun Luiz Diaz laukoi etutolppaan ja minuuttia myöhemmin Andy Robertson jatkoi säärellään James Milnerin keskityksen tolppaan. Huippupaikat olivat Liverpoolin eduksi 3-1.

Jatkoaika oli enemmän tai vähemmän väsyneiden pelaajien pallottelua. Chelsea oli aavistuksen hallitsevampi, mutta kumpikaan joukkue ei saanut maalia kohtaan yhtään laukausta.

Liverpool menetti 34 minuutin pelin jälkeen Mohamed Salah, joka jäi istumaan kentän pinnalle ja vaihdettiin Diogo Jotaan. Virgil van Dijk poistui puolestaan näyttämöltä ennen jatkoajan alkua. Liverpoolin leirissä pelätään nyt Salahin ja van Dijkin vammojen vakavuutta, sillä Liverpoolilla on vielä sauma Valioliigan mestaruustaistelussa ja se kohtaa kahden viikon päästä Mestarien liigan finaalissa Real Madridin.

FA Cupin voitto oli Liverpoolin historian kahdeksas. Edellinen FA Cupin voitti tuli Rafael Benítezin aikakakaudella vuonna 2006.