TILANNEHUONE

Liverpool pyytänyt torstaisen Arsenal-ottelun siirtoa

04.01.2022 21:03

Liverpool pyytänyt torstaisen Arsenal-ottelun siirtoa

Virgil van Dijk ja Kai Havertz olivat tiukka taistelupari Chelsean ja Liverpoolin sunnuntaisessa 2-2-tasapelissä. @ AOP

Valioliiga

Liverpool on pyytänyt torstaina Arsenalia vastaan pelattavan Englannin Liigacupin välieräottelun siirtämistä seurassa puhjenneiden koronatartuntojen vuoksi. Joukkueiden on määrä kohdata toisensa torstaina Arsenalin kotikentällä Lontoossa.

Liverpool ei ole kertonut, ketkä ja miten moni pelaaja ja joukkueen taustahenkilö on saanut tartunnan. Sunnuntaisesta Chelsea-ottelusta joukkueesta puuttuivat koronatartuntojen vuoksi Alisson, Joel Matip ja Roberto Firmino.

Siirtopyynnöt käsitellään aina tapauskohtaisesti, mutta lähtökohtana on,  että joukkueella pitää olla 13 edustusjoukkueeseen kuuluvaa kenttäpelaaja ja yksi maalivahti pelikunnossa. Lisäksi kiintiöön lasketaan sellaiset alle 21-vuotiaat pelaajat, joilla on ”riittävä” kokemus. Liverpoolin pyynnön käsittelee Liigacupin järjestävä Englannin liiga.

Siirron tekee ongelmalliseksi se, että Liverpool on peluuttanut Liigacupissa reservipitoista miehistöä, jolloin myös nämä pelaajat lasketaan kiintiöön. Lisäksi Liverpoolin kolme avainpelaaja, Mohamed Salah, Sadio Mané ja Naby Keita ovat lähteneet Afrikan maiden mestaruusturnaukseen.

Liigacupin toisessa välieräottelussa kohtaavat keskiviikkona Chelsea ja Tottenham. Molemmat välierät pelataan kaksiosaisina.