Liverpool vei Liigacupin finaalin huikean trillerin jälkeen

27.02.2022 21:30

Liigacupin voitto oli Jürgen Kloppin ensimmäinen englantilaisen cup-kisan voitto. @ AOP

Jalkapallo

Liverpool voitti sensaatiomaisesti Englannin Liigacupin finaalin kaatamalla Chelsean huikean näytelmän jälkeen rangaistuspotkukisassa. Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät maalittomina.

Rangaistuspotkukisassa onnistui molemmilta joukkueilta kymmenen ensimmäistä laukojaa. Ratkaisu syntyi vasta maalivahtien asettuessa pallon taakse. Liverpoolin Caoimhin Kelleher onnistui rankkarissa, mutta hänen jälkeensä ampunut Kepa laukoi pallon taivaan tuuliin. Kepa oli vaihdettu kentälle jatkoajan lopussa. Ajatuksena oli, että espanjalainen ratkaisisi rankkarikisan. Niin myös tapahtui.

Vaikka ottelu oli maaliton, se oli yksi kauden huikeimmista ja parhaista jalkapallo-otteluista Englannin kentillä. Molemmat joukkueet hyökkäsivät pelotta ja tilanteet vaihtelivat tasaisesti kentän molemmissa päissä.

Liverpool oli lähellä siirtyä johtoon 68 minuutin pelin jälkeen, kun Joe Matip puski vapaapotkun jälkitilanteesta pallon Chelsean maaliin. Erotuomari Stuart Atwell katsoi kuitenkin tilanteen uudelleen VAR-ruudusta ja hylkäsi maalin paitsiona. Atwell katsoi, että Virgil van Dijk oli paitsiossa ja osallistui peliin blokkaamalla Antonio Rüdigerin juoksun maalin syöttäneen Sadio Manén perään, vaikka van Dijk ei koskenutkaan palloon.

Ottelussa nähtiin muitakin huippupaikkoja. Mason Mount ampui läpi päästyään tolppaan 11 metristä ja oli kahdessa muussakin tilanteessa lähellä maalintekoa. Kelleher torjui kuitenkin toisen tilanteen ilmiömäisesti ja toisessa tilanteessa Mount laukoi niukasti ohi alakulman. Kai Havertz puski pallon toisella jaksolla Liverpoolin verkkoon, mutta syötön antanut Timo Werner oli paitsiossa.

Liverpoolin paras paikka Matipin paitsiomaalin lisäksi aukeni Mohamed Salahille, joka pääsi toisen jaksolla läpiajoon, mutta Chelsean puolustus blokkasi hänen vippauksensa. Edouard Mendy venyi Chelsean maalissa useampaan loistopelastukseen. Varsinkin van Dijkin pukkauksen torjuminen lisäajalla oli henkeäsalpaava.

Liverpool loi varsinaisella peliajalla neljä huippuluokan maalipaikkaa ja Chelsea kolme. Laukaukset Liverpool voitti 19-10 ja pallonhallinnan 57-43 %.

Myöskään jatkoajalta ei puuttunut dramatiikkaa. Romelu Lukaku ja Havertz tekivät kaksi vastustamatonta maalia, mutta molemmat olivat paitsioita. Varsinkin Lukakun paitsiossa oli kysymys vai senteistä.

Liigacupin voitto oli Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin ensimmäinen englantilaisen cup-kilpailun voitto. Hän luotsasi Liverpoolin keväällä 2019 Mestarien liigan voittoon ja kaudella 2019-2020 Valioliigan mestariksi.