TILANNEHUONE

Nashville varasi lopulta Kemellin – Lambertista Jetsin varaus

08.07.2022 05:25

Nashville varasi lopulta Kemellin – Lambertista Jetsin varaus

Joakim Kemellistä tuli Nashvillen varaus.©AOP

NHL

Nashville Predators varasi Joakim Kemellin NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen numerolla 17. Kemell oli ensimmäinen tänä vuonna NHL:ään varattu suomalaispelaaja. Varausnumero on kuitenkin pienoinen pettymys, sillä Kemelliä oli ennakoitu varattavaksi korkeamalla numerolla, jopa kympin joukkossa.

Kemell on pelannut kaksi viimeistä kautta Liigaa JYPissä ja viime kaudella 39 ottelua tehoilla 15+8. Hän kärsi kauden aikana kuitenkin sitkeästä olkapäävammasta, joka piti pitkään poissa peleistä.

Kemell varattiin nyt seuraan, jossa tällä hetkellä pelaavat suomalaisista Mikael Granlund, Eeli Tolvanen ja Juuse Saros.

Pelicansin hyökkääjä Brad Lambertin varasi numerolla 30. lopulta Winnipeg Jets. Lambert pelasi viime kaudella JYPissä ja Pelicansissa. Tehoja kertyi 49 ottelussa 4+6. Hän aloitti vahvasti  vuoden vaihteessa pelatut, mutta koronan vuoksi keskeytetyt U18-ikäluokan MM-kisat. Kahdessa ottelussa tilille kertyi 1+4 pinnaa.

Varaustilaisuuden ykkönen oli viime kaudella Liigaa TPS:ssä pelannut slovakialainen hyökkääjä Juraj Slafkovsky. Hän puki päälleen Montreal Canadiensin paidan. Slovakialaiset pelaajat kiinnostivat. Heitä varattiin ensimmäisellä kierroksella yhteensä kolme, kun Safkovskyn lisäksi Šimon Nemec varattiin draftin toisena New Jersey Devilsiin ja Filip Mešár numerolla 26 niin ikään Montreal Canadiensiin.

Ruotsalaisia varattiin ensimmäisellä kierroksella neljä. Jonathan Lekkerimäki varattiin Vancouver Canucksiin numerolla 15., Noah Östlund Buffalo Sabresiin numerolla 16., Liam Öhgren Minnesota Wildiin numerolla 19. ja Filip Bystedt San Jose Sharksiin numerolla 27.