Lotta Harala alkuerien nopein huippuajalla

07.06.2024 11:18

Lotta Harala avasi EM-kisat vakuuttavasti. @ AOP

Yleisurheilu

Lotta Harala avasi EM-kisat upeasti voittamalla naisten 100 metrin aidoissa oman alkueränsä 12,91. Aika on Haralan uran kolmanneksi paras aika. Haralan ennätys on 12,85.

Harala oli ajallaan koko alkuerien nopein juoksija. Hänet nähdään seuraavan kerran areenalla lauantaina, jolloin Roomassa juostaan 100 metrin aidan välierät.

Perjantain aamupäivän kilpailuissa nähtiin toinenkin iloinen suomalaisyllätys, kun Emilia Kangas selviytyi viimeisenä kilpailijana kuulan loppukilpailuun tuloksella 17,02.

Senja Mäkitörmä sai tuloksen 16,45 ja Eveliina Rouvali 16,34. Molemmat karsiutuivat loppukilpailusta.

Kuulan loppukilpailu on ohjelmassa perjantai-iltana.

Santeri Kuusiniemen selviytyi viimeisenä juoksijana välieriin 110 metrin aitojen alkueristä. Kuusiniemen aika oli 13,84. Elmo Lakka karsiutui sen sijaan jatkosta. Lakan aika oli vaatimaton 14,10, joka oli vasta alkuerien 22. nopein aika.