Luukkonen torjui taas voiton – Tolvanen syötti kahdesti

19.03.2024 07:08

Buffalo Sabres kävi korjaamassa pisteet Seattlesta voittamalla vierasottelunsa Krakenia vastaan maalein 6–2. Ukko-Pekka Luukkonen teki Sabres-maalilla jälleen loistojälkeä ja torjuntoja kertyi 32. Luukkonen on torjunut voiton neljästi viimeisestä viidestä ottelusta. Buffalo taistelee pudotuspelien villi kortti -paikasta.

Krakenin Eeli Tolvanen oli syöttämässä joukkueensa molempia maaleja. Ensimmäinen tarjoilu onnistui peräti ottelun ensimmäisen puolen minuutin sisään. Maalin viimeisteli tuhannetta NHL-otteluaan juhlistanut Jordan Eberle, 33. Tällä kaudella Eberle on tehnyt tehot 15+23. Kraken onnistui uudelleen erän lopulla, kun Tolvanen syötti Matty Berniersin ylivoimamaalin ja peli kaventui 2–3:een.

Buffalolle onnistuivat avauserässä Tage Thompson, Jeff Skinner ja Alex Tuch, jolle pinna oli uran 300:s. Toisessa erässä iskivät Owen Power ja Skinner uudelleen, sekä päätöserässä taas Skinner, joka viimeisteli osumalla hattutemppunsa vain pari minuuttia ennen loppupilliä. Hattutemppu on Skinnerin uran seitsemäs.

Washington Capitals voitti puolestaan vierasjäällä Calgary Flamesin maalein 5–2. Alex Ovetshkin, 38, teki Capsin osumista kaksi ja molemmat niistä ylivoimalla. Venäläiskonkari ylitti siten jälleen 20 maalin rajapyykin ja jo peräti 19. kertaa urallaan. Hän on ylittänyt sen siis kaikkina NHL-kausinaan ja vielä aina samassa joukkueessa. Washington on nyt voittanut kolme viimeistä otteluaan. Se on itäisen konferenssin kahdeksas.

Tolvanen oli maanantaina syöttöpuuhissa….