Floridassa onnistumisia – Hussokin vireessä

24.10.2022 07:54

Anton Lundell valittiin illan kolmostähdeksi.©AOP

Florida Panthers voitti sunnuntaina kotihallissaan Sunrisessa NY Islandersin maalein 3-2. Ottelun ensimmäinen maali tuli pikavauhdilla. Anton Lundell sai kiekon haltuunsa kulmauksessa ja iski sen Semjon Varlamovin vartioimaan maaliin vain 39 sekunnin pelin jälkeen. Erä jatkui Panthersin painaessa. Eetu Luostarinen vetäisi kauden toisen osumansa ensimmäisen erän puolivälissä pienen maalinedussähläyksen jälkeen.

Toisessa erässä Islandersin Anders Lee kavensi 2-1:een ylivoimalla. Se oli toisen erän ainoa osuma. Kolmannessa erässä Panthers meni 3-1-johtoon Ryan Lombergin kauden ensimmäisellä osumalla. Maalia oli syöttämässä Luostarinen. Islandersin Lee onnistui vielä toistamiseen erän lopulla ja jälleen ylivoimalla. Islandersilla oli vauhdikas viikonloppu. Se pelasi peräkkäisinä päivinä. Lauantaina se kärsi 3-5-tappion Tampalle.

”Ottelut Islandersia vastaan ovat rankkoja. Heidän joukkueensa oli väsynyt ja meidän piti painaa päälle heti alussa ja toivoa, että jotain tulee tilaa”, Floridan valmentaja Paul Maurice kertoi ESPN:llä ottelun jälkeen.

Aleksander Barkov pelasi jälleen lähes 23 minuuttia, mutta maalia suomalaistaiturilta ei vieläkään nähty. Barkovin tehotilasto näyttää kuitenkin 0+4 kauden kuudessa ottelussa.

Detroitissa maalivahti Ville Husso pelasi jälleen vahvan illan. Vierailulla ollut Anaheim Ducks ei juuri löytänyt keinoja ohittaa suomalaisveskaria. Detroit voitti ottelun peräti 5-1. Husso teki ottelussa 31 torjuntaa. Red Wings onnistui erityisesti erityistilanteilla. Anaheim ei päässyt iskemään ylivoimalla, vaikka tilaisuuksia oli seitsemän. Detroitin maaleista kolme tuli ylivoimalla.