Lundell ratkaisemassa – Florida voitti taas

08.05.2023 07:05

Juhlittavaa riittää. Florida voitti Toronton jatkoajalla.©AOP

Florida Panthersin toisen kierroksen pudotuspelisarja Toronto Maple Leafsia vastaan sujuu kuin tanssi. Panthers voitti sarjan kolmannenkin ottelun ja vei sen kotihallissaan nimiinsä jatkoajalla maalein 3–2(0-1,2-1,0-0,1-0). Voitto oli Panthersille kuudes peräkkäinen.

Toronto kuitenkin aloitti maalinteon Sunrisessa. Avausosuman teki Sam Lafferty erän kolmannella minuutilla. Toisessa erässä Florida tuli ensin tasoihin Anthony Duclairin ylivoimaosumalla, mutta myös Toronto osui ja meni Erik Gustafssonin maalilla 2–1-johtoon. Floridan Carter Verhaeghen pudotuspelien neljäs maali tasoitti matsin 2–2:een toisen erän puolivälin jälkeen. Osumaa oli rakentamassa vahvasti myös Aleksander Barkov.

Kolmas erä oli maaliton ja ratkaisu haettiin jatkoilta. Sam Reinhart iski voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu kolme minuuttia. Siitä syöttöpisteen keräsi Anton Lundell, jolle syöttöpinna oli tämän kevään peleissä kuudes.

Floridan Matthew Tkachukin kuuden ottelun pisteputki katkesi nyt. Hän kuitenkin pelasi ottelussa yli 21 minuuttia. Pudotuspeleissä Floridan ärsyke on aiemmin tehnyt hulppeat tehot 5+10, joilla hän on Floridan tehokkain pelaaja.

Toronton maalivahti Ilja Samsonov loukkaantui oman pelaajan Luke Schennin törmättyä häneen toisen erän alussa – kahdeksan torjunnan jälkeen. Hän joutui tulemaan vaihtoon. Loppuottelun torjui Joseph Woll, joka teki 18 torjuntaa ja päästi kaikki kolme. Floridan Sergei Bobrovsky torjui 22 kiekkoa.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Floridan aikaa.