Lundell syötteli vähän kiekkoa – Florida lyömätön

01.02.2022 07:43

Anton Lundell teki urahistoriaa syöttämällä viisi maalia.@AOP

Florida Panthers vietti jälleen maalijuhlia Columbus Blue Jacketsin kustannuksella. Panthers voitti Columbuksessa maanantaina luvuin 8-4. Edellinen yhteinen kohtaaminen kuun puolivälissä päättyi Floridassa vielä rumemmin 9-2. Jackets-koutsi Brad Larsen pudisteli päätään ottelun jälkeen ja totesi lehdistölle, että Florida Panthers on todella vaarallinen joukkue. Pelaajien luistelunopeus, suunnanmuutospeli, viimeistelytaito ja itseluottamus ovat niin kovalla tasolla.

Panthersin suomalaistulokas Anton Lundell oli ihan käsittämättömässä vireessä illan ottelussa. Hän teki uraennätyksensä jakamalla viisi maaliin johtanutta syöttöä. Niillä pääsi myös ottelun tähdistöön. Ottelun maalihirmu oli Sam Reinhard uransa viidennellä hattutempulla. Reinhard myös syötti yhden. Hän onnistui kahdesti ensimmäisessä erässä ja viimeisteli shown toisen erän alussa. Mason Marchment teki kaksi maalia ja syötti neljä. Ensimmäinen osumista tuli vain 32 sekunnin pelin jälkeen ja Lundellin syötöstä. Maalin mieheen viimeistelivät ensin ylivoimalla ensimmäisen erän puolivälissä Aleksander Barkov ja sitten erän lopulla Owen Tippett ja MacKenzie Weegar vain 15 sekunnin erolla toisistaan. Maalivahti Sergei Bobrovsky pysäytti 32 kiekkoa.

Columbuksen suomalaistähti Patrik Laine viimeisteli kaksi osumaa. Hänen maaliensa perään on jo huudeltu, mutta nyt hän on tehnyt kahdessa viimeisessä ottelussa neljä maalia ja kaksi syöttöä. Muut Jackets-maalit viimeistelivät Gustav Nyqvist ja Emil Bemström. Elvis Merzlikins teki Columbus-maalilla tilaa kolmanteen erään Joonas Korpisalolle, joka joutui antautumaan kerran. Silloin, kun Marchment viimeisteli toisen osumansa kun erää oli pelattu vain 27 sekuntia – ja jälleen Lundellin syötöstä.

Pantterit tekivät yhteensä 75 maalia tammikuussa. Se on eniten kuukaudessa miltään NHL-joukkueelta viimeiseen 25 vuoteen. Florida johtaa liigaa, mutta vain kahden pisteen erolla Colorado Avalancheen, joka on pelannut kolme ottelua vähemmän. Panthers kohtaa jo tiistaina NY Rangersin.