Lundellilta erikoinen isku – Heiskanen suihkuun

10.04.2024 06:59

Florida Panthersin maalivahti Anthony Stolarz ja Anton Lundell järjestelivät yhdessä joukkueensa avausmaalin ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Maali tuli avauserän puolivälin tuntumassa ja oli osuman tehneelle Lundellille kauden 12:s. Stolarzille syöttöpinna oli jo kauden toinen.

Joonas Korpisalo oli voimaton samassa erässä vielä Nick Cousinsin edessä. 2–0- maalissa auttoi Niko Mikkola. Florida voitti ottelun 2–0. Nollapeli oli Stolarzille kauden toinen. Florida ja Ottawa kohtasivat neljästi tällä kaudella. Florida vei sarjan. Se voitti otteluista kolme nollapelillä ja yhden 3–2-lukemin. Ottawa Sentors putosi nyt pudotuspelijunasta.

Montreal Canadiens voitti Philadelphia Flyersin kotihallissaan peräti maalein 9–3. Joel Armia tälläsi Habsin viimeisen osuman päätöserässä ja se oli hänen kauden 17:s osumansa. Armia myös auttoi hetkeä aiemmin Brendan Gallagheria 8–1-maalissa. Lisäksi ex-TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovsky iski Montralillle hattutempun kahdessa ensimmäisessä erässä.

Nashville Predators varmisti pudotuspelipaikkansa 4–3-jatkoaikatappiolla Winnipeg Jetsille. Juuse Saros torjui ottelussa 18 kertaa. Viime vuonna joukkue ei yltänyt pudotuspeleihin, mutta se on kymmenestä viime kaudesta pelannut mukana kevään peleissä yhdeksän kertaa.

Dallas Stars otti kauden 50. voittonsa kotiottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Ukko-Pekka Luukkonen torjui Sabres maalilla 22 kertaa. Dallasin Roope Hintz syötti Jason Robersonin 1–1-tasoitusosuman ottelun avauserässä. Syöttöpinna oli suomalaishyökkääjän 35:s. Sabresin Henri Jokiharju syötti Alex Tuchin 1–0-osuman avauserän alussa. Dallas voitti kauden molemmat ottelunsa Buffaloa vastaan. Dallasin tähtipuolustaja Miro Heiskanen lensi suihkuun protestoituaan jäähyään ja heitettyään hanskansa jäähyaitiosta jäälle kolmannessa erässä.