Lundellilta huippupeli – Barkov loukkaantui

11.06.2024 06:20

Florida Panthers otti toisen kiinnityksen Stanley Cup -mestaruuteen voittamalla Edmonton Oilersin kotihallissaan toistamiseen tiistaiaamuna. Game 2:ssa voitto tuli maalein 4–1 (0–1,1–0,3–0). Panthersin tähtinä loistivat ottelussa Anton Lundell kahdella syötöllään ja huippupelillään, sekä Niko Mikkola upealla maalillaan. Aleksander Barkov loukkaantui.

Ottelun avausmaalin teki kuitenkin Oilers. Mattias Ekholm järjesti kiekon ensimmäistä kertaa ottelusarjassa Sergei Bobrovskyn vartioimaan maaliin ensimmäisen erän puolivälissä. Syöttäjinä olivat supertähdet Connor McDavid ja Evan Bouchard. Florida tasoitti puolustaja Niko Mikkolan osumalla toisen erän puolivälissä Lundellin ja Vladimir Tarasenkon auttamina. Kolmannessa erässä Evan Rodriques osui kahdesti. Niistä jälkimmäiseen Lundell antoi loistosyötön ja se tuli ylivoimalla. Ottelun loppu oli sähköinen, kun Oilers haki maalia Panthersin Oliver Ekman-Larssonin jäähyn aikana. Maalia ei tullut. Sen sijaan Panthersin Aaron Ekblad onnistui heti jäähyn jälkeen vetäisemään kiekon tyhjiin ja

Lundell on syöttänyt kevään peleissä nyt 11 osumaa. Niko Mikkola on tehnyt kaksi playoffs-maalia.

Panthers-kapteeni Aleksander Barkov joutui Oilersin Leon Draisaitel’n kyynärpäätaklaamaksi suoraan päähän. Barkov joutui jättämään ottelun kesken kolmannessa erässä, eikä palannut enää peliin.

Seuraava peli pelataan perjantaina 14.6. Edmontonin kotihallissa.