Luostarinen ja Kakko onnistuivat maalinteossa

14.10.2022 08:11

Eetu Luostarinen teki avausottelussa maalin.©AOP

Siisti avaus

Florida Panthers avasi kautensa torstaina NY Islandersin vieraana. Uudistunut Panthers voitti ottelun 3-1. Matsin ensimmäinen erä oli maaliton. Toisen erän puolivälin jälkeen Eetu Luostarinen teki ottelun avausmaalin 1-0 Radko Gudasin ja Colin Whiten syötöistä. Luostarinen valittiin myös ottelun ykköstähdeksi.

Kolmannen erän alussa Islandersin Noah Dobson tasoitti ylivoimalla 1-1:een Brock Nelsonin ja Mathew Barzalin avustamana.  Floridan Patrick Hornqvist vei joukkueensa kuitenkin taas johtoasemaan tekemällä 2-1 – maalin vain 30 sekuntia myöhemmin maalinedushässäkässä. Floridan kesän kohuhankinta Matthew Tkachuk viimeisteli 3-1 voittonumerot laittamalla kiekon tyhjään maaliin ottelun lopussa. Tkachuk pelasi ahkerasti ottelussa. Hän oli hyökkääjistä jäällä eniten 22.58 minuuttia. Aleksander Barkov jäi ilman tehoja, mutta pelasi 21.19 minuuttia.

Hakanpää mukiloi

Dallas Stars voitti kauden avauksessaan Nashville Predatorsin vieraskentällä vakuuttavasti maalein 4-1. Joukkueen tehomies oli Mason Marchment kahdella maalillaan. Marchment iski ensimmäisessä erässä kahdesti. Ensin puolentoista minuutin pelin jälkeen luvut 1-0:aan ja saman erän lopulla 2-0:aan.

Jani Hakanpää intoutui tappeluun Predatorsin tunnetun pukarin Tanner Jeannotin kanssa heti ensimmäisessä erässä. Jeannot ei tykännyt Hakanpään tekemästä Jakov Treninin taklauksesta. Trenin tosin sai myös jäähyn huitomisesta. Tappelusta tuli Hakanpäälle istuttavaksi vitonen ja kaksi kakkosta.

Roope Hintz keräsi syöttöpisteen Joe Pavelskin 3-0-osumaan toisen erän lopussa. Dallasin neljännestä maalista vastasi kolmannen erän alussa Wyatt Johnston. Eeli Tolvanen oli syöttämässä kolmannen erän alussa Ryan Johansenin tekemää Nashvillen 4-1-kavennusta, joka jäi Prahassa jo viime viikolla kautensa aloittaneen Nashvillen ainoaksi osumaksi. Jake Ottinger teki Dallasin maalilla 3o torjunnallaan Nashvillen pelin vaikeaksi. Juuse Saros torjui 25 kertaa.

Kakko onnistui

Kaapo Kakko avasi pistetilinsä tekemällä hienon henkilökohtaisen yksilösuorituksen Minnesota Wildia vastaan. Kakon maali vei Rangersin kolmannessa erässä 6-2-johtoon. Rangers voitti ottelun 7-3.

Muuta:

Coloradon Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen keräsivät syöttöpisteet Valeri Nitshushkinin kolmannen erän 3-5-kavennuksesta Calgaryssä. Peli ei sujunut cloradolaisilla kauden toisessa ottelussa. Flames voitti 5-3. Ex-Avalache Nazem Kadri oli syöttämässä Flamesin 4-2-osumaa. Myös Jonathan Huberdeau keräsi Flamesin paidassa heti syöttäpisteen ja MacKenzie Weegar keräsi niitä kaksi.

Pittsburgh Penguinsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen teki joukkueensa kuudennen maalin ottelussa Arizona Coytoesia vastaan kolmannen erän lopulla. Pittsburgh voitti ottelun 6-2. Illan tehokkain oli Sidney Crosby tehoillaan 1+2.

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine loukkasi kyynärpäänsä keskiviikon ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. Columbus ilmoittaa pelaajan huilin pituudeksi 3-4 viikkoa. Se tekee Laineen osallistumisen Suomessa pelattaviin NHL-otteluihin epävarmaksi. Columbus kohtaa Tampereella Coloradon marraskuun alussa 4. ja 5. marraskuuta.