Luostarinen, Lundell ja Barkov kaatoivat Pittsburghin

09.12.2023 06:46

Florida Panthers voitti kotonaan Pittsburgh Penguinsin maaelin 3–1 (0–0,1–1,2–0). Valtteri Puustinen pelasi Pittsburghin kokoonpanossa ensimmäisen NHL-ottelunsa kaudella ja kakkossyötti ex-pantteri Reilly Smithin tekemän maalin ottelun toisen erän alkupuolella. Siitä tuli Pittsburghin ainoa osuma perjantai-iltana. Peliaikaa Puustiselle rapsahti melkein vartti. Hän myös laukoi kerran.

Ilta oli kuitenkin Panthersin suomalaisten. Anton Lundell nousi ottelun kolmostähdeksi  syöttämällä ensin toisen erän lopulla Oliver Ekman-Larssonin 1–1-tasoituksen ja auttamalla kakkossyöttöllään kolmannen erän alussa Eetu Luostarista kauden kolmannessa maalissa. Lundell on syöttänyt tällä kaudella kymmenen maalia. Luostarinen poimi illan kakkostähden. Ykkönen meni Sergei Bobrovskylle, joka teki ottelussa 26 torjuntaa.

Myös kissakapteeni Aleksander Barkov keräsi tehopisteen. Hän laittoi kiekon tyhjään Pittsburgh-maaliin ottelun viimeisellä minuutilla. Se oli Barkovin kauden yhdeksäs osuma.

”He olivat ehkä jopa meitä parempia tänä iltana, mutta kotonaan joukkue haluaa aina määrätä tahdin. Maalivahtityömme on ollut todella hyvää tällä kaudella”, valmentaja Paul Maurice arvioi lehdistölle.

Pittsburgh on nyt neljän ottelun tappioputkessa.