TILANNEHUONE

Luukkonen Buffalon maalille – onnistumista kaivataan

07.12.2021 18:54

Luukkonen Buffalon maalille – onnistumista kaivataan

Ukko-Pekka Luukkosen itsenäisyyspäiväyllätys oli kutsu Buffalon NHL-kokoonpanoon.@AOL

NHL

Buffalo Sabresilla on melkoinen maalivahtitilanne. Craig Anderson on pitkään saikulla, hänen tilannettaan seurataan kuukausitasolla, Dustin Tokarski on korona-protokollassa ja Chicagosta juuri hankittu Malcolm Subban loukkaantui Buffalo-debyytissään lauantaina, eikä vamman vaatimaa parantumisaikaa vielä ilmoiteta julki. Toisen epäonni on toisen onni. Sabers lähteti maanantaina kutsun AHL:n Rochester Americansiin ja sieltä lähetettiin maalivahti matkaan.

Ukko-Pekka Luukkonen,22, pääsi jo viime keväänä kokeilemaan NHL-menoa. Hän on torjunut Rochesterissa 88,8 prosentin varmuudella, mutta hän on yksi joukkueensa lahjakkuuksista. Luukkonen saattaa olla maalissa jopa tiistaina Anaheimia vastaan, sillä Aaron Dell on hävinnyt kaikki pelaamansa ottelut ja torjuntaprosentti on vajonnut 87,2:een.

Maalivahtien onnistumista kaivataan. Buffalo on päästänyt viimeisessä kolmessa ottelussa peräti 20 maalia. Vaikka maalinteko sujuu ok, pitää myös puolustuksen olla paremmassa tikissä, jotta nousu Atlantic-divisioonan kolmanneksi viimeiseltä sijalta saa vauhtia. Tänään Buffalo saa vieraakseen Anaheim Ducksin. Anaheim on kaksi viimeistä otteluaan pelannut rankuille asti. Eilen Washington Capitals voitti Ducksin kotonaan 4-3 juuri voittolaukauskilpailussa. Anaheim osaa haastaa veskarin kuin veskarin.