Luukkosella karmea ilta – Korpisalo onnistui

28.03.2024 06:52

Buffalo Sabres joutui taipumaan kotihallissaan Ottawa Senatorsille maalein 6–2 (5–0,0–2,1–0). Kotijoukkueen avauserä oli järkyttävä pettymys. Ottawa iski siinä viisi maalia.

Aloittava maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen vedettiin tolppien välistä hänen päästettyä neljä maalia yhdeksästä laukauksesta, jotka vastustaja veti reilussa kahdeksassa ensimmäisessä minuutissa. Tilalle tuli Devon Levi, joka torjui lopulta 32 kertaa ja päästi yhden. Sekin maali tuli ensimmäisessä erässä.

Senatorsin maalilla asiat sujui huomattavasti paremmin. Joonas Korpisalo torjui 34 kiekkoa ja päästi kaksi. Korpisalo on torjunut voiton kolmessa viimeisessä pelaamassaan ottelussa.

Senatorsin huikeasta ensimmäisen erän maaliputkesta vastasivat Artem Zub, Boris Katchouk, Drake Batherson, Jakob Chychrun ja Brady Tkachuk. Ottelun lopulla nuori Shane Pinto teki vielä maalin tyhjiin. Toisessa erässä onnistuivat Sabresin JJ Peterka, jolle osuma oli neljäs kolmessa viimeisessä ottelussa, sekä Connor Clifton.

Senators on nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Buffalo on voittanut kolmesta yhden.

Illan toisessa NHL-ottelussa Tampa Bay Lightning isännöi Boston Bruinsia. Tampa voitti ottelun 3–1. Andrei Vasilevskin 23 torjunnalla. Tampalle onnistuivat Mitchell Chaffee, Brayden Point ja Nikita Kucherov laittamalla kiekon tyhjiin. Bostonin yhdestä vastasi Danton Heinen. Kolmesta vieraspelistään Boston on voittanut yhden. Tampa on voittanut kaksi viimeistään.