Luukkosella onnistumisia – pysäytti Bostonin

01.01.2023 08:13

Stop! Ukko-Pekka Luukkonen auttoi joukkuettaan isosti.©AOP

Ukko-Pekka Luukkonen auttoi Buffalo Sabresin 4-3-jatkoaikavoittoon Boston Bruinsista vieraissa. Luukkonen torjui ottelussa 37 kiekkoa. Voitto oli Buffalolle kuudes peräkkäinen. Ratkaisevan maalin teki Alex Tuch, jolle osuma oli ottelun toinen. Lisäksi hän syötti kaksi maalia. Boston Bruinsin voittaminen kotihallisssaan oli kunnon egobuusteri Sabresille.

”Kaikki tietävät kuinka hyviä he ovat kotihallissaan. Tuntuu, että jätkät pelaavat nyt tosi hyvällä itsetunnolla ja se näkyy”, Luukkonen totesi ESPN:lle.

Luukkosen taidonnäyte ottelussa tästä.

Filip Forsberg teki Nashville Predatorsille uuden vuoden hattutempun ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan. Nashville kuitenkin hävisi ottelun jatkoajalla 4-5. Ratkaisun Vegasille iski Nicolas Hague. Mikael Granlund syötti Nashvillen 2-0-maalia yhdessä Dante Fabbron kanssa. Sen viimeisteli Jeremy Lauzon, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. Granlundille syöttöpinna oli kauden 18:s. Kevin Lankinen torjui Nashvillen maalilla 27 kiekkoa.

Philadelphia Flyers voitti vieraissa LA Kingsin maalein 4-2. Rasmus Ristolainen keräsi ottelussa kauden toisen syöttöpisteensä. Se tuli Noah Catesin iskettyä 3-2-ratkaisumaalin kolmannen erän puolivälin tuntumassa. Osuma tuli alivoimalla. Ristolainen nimettiin illan kolmostähdeksi.

Washington Capitalsin Aleksander Ovetshkin teki uransa 30:nnen hattutempun ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Washington voitti kotiottelunsa peräti 9-2. Canadiens on nyt viiden ottelun tappioputkessa.

Ovetshkinin potpurri tästä NHL:comin koosteesta.

Olli Määttä syötti Detroit Red Wingsin 2-2-tasoituksen Ottawa Senatorsia vastaan ja Detroit voitti kotonaan lopulta maalein 4-2. Määttä auttoi Lucas Raymondia osumaan kolmannen erän alussa yhdessä Jonatan Berggrenin kanssa. Syöttöpinna oli Määtälle kauden kymmenes. Detroit teki kolme maalia kolmannen erän reilun kolmen ensimmäisen peliminuutin aikana. Ottawalle onnistuivat Austin Watson ja Claude Giroux ensimmäisessä erässä.