Luukkoselta upea nollapeli Granlundin Sharksia vastaan

16.01.2024 07:19

San Jose Sharksin kurjuus jatkui maanantaina vierasottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Buffalon vahti Ukko-Pekka Luukkonen ei päästänyt yhtäkään kiekkoa selkänsä taakse, vaan torjui nollapelin 28 torjunnalla. Sabres voitti ottelun 3–0. Nollapeli on Luukkosen kauden ja uran toinen. Luukkonen oli myös illan ykköstähti.

”Maalivahdille on mielestäni avainasia, se että on itseluottamusta ja maalilla olo tuntuu hyvältä. Se antaa buustia omalle pelille. Pari hyvää starttia peräjälkeen auttaa myös. Ja se, että saa valmennukselta luottoa”, Luukkonen totesi lehdistölle ottelun jälkeen.

Mikael Granlund laukoi ottelussa kerran, mutta pelasi yhteensä melkein 19 minuuttia. Neljässä edellissä ottelussa Granlund oli kammennut tehoille.

Myös Minnesota Wildin tähtivahti Marc-Andre Fleury pelasi nollan ottelussa NY Islandersia vastaan. Wild voitti ottelun 5–0. Fleury teki 21 torjuntaa ja otti niillä NHL-voittotilaston kakkospaikan omiin nimiinsä. Fleury on ollut voittamassa käsittämätöntä 552 NHL-ottelua. Nollapeli oli nestorille uran 74:s.

Antti Raannalla ei ollut yhtä hehkeää Carolinan maalilla ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Nuori Canes-veska Yaniv Perets teki NHL-debyyttinsä, kun Raanta vaihdettiin pois 20 torjunnan ja neljän päästetyn maalin jälkeen kolmannessa erässä. Perets teki ottelussa yhden torjunnan. Kings voitti matsin maalein 5–2. Suomalaispelaajille ei merkitty tehoja.

Florida Panthersin Niko Mikkola syötti Sam Reinhartin 2–0-alivoimamaalin ja Aleksander Barkov auttoi Carter Verhaeghea ylivoimalla, mutta Pantterit kaatuivat Anaheim Ducksille kotonaan jatkoajalla 4–5. Florida on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Reinhart on nyt kuitenkin historiallisesti tehnyt erikoistilannemaalin seitsemässä peräkkäisessä ottelussa.