Hiihdon mc-sprinteissä tuli yllätyksiä

28.01.2023 17:34

Kristine Skistad voitti Les Rousses'n naisten sprintin.©AOP

Maastohiihto

Rankan Les Rousses’n maailmancup jatkui lauantaina vaativalla radalla perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Ykkösenä maaliin hiihti Norjan Kristine Skistad, joka voitti Ruotsin Emma Ribomin 0,70 sekunnilla. Ruotsi otti myös kolmannen sijan. Sen kuittasi Maja Dahlqvist. Hän jäi voittajalle +1,78 sekuntia.

Suomalaisista paras oli Anne Kyllönen hiihti välierässä 11:nneksi. Jasmi Joensuu oli kisan 13:s. Katri Lylynperä 20:s, Kerttu Niskanen 22:s ja Johanna Matintalo 23:s. Krista Pärmäkoski ei lähtenyt kisaan, koska olo ei kehossa ollut hyvä.

Miesten sprinttifinaalin voitti yllättäen Ranskan Richard Jouve 0.09 sekunnin erolla ennakkosuosikki Johannes Kläboon. Norjalainen jäi kirissä toiseksi. Kisan kolmas oli Pål Golberg +0.91 kärjelle jääneenä.

Suomalaisista välieriin etenivät Lauri Vuorinen ja Niilo Moilanen. Vuorinen oli sprintin kymmenes ja Moilanen oli 12:s. Ville Ahonen 24:s, Olli Ahonen 30:s, Joni Mäki 32:s ja Ristomatti Hakola 35:s.