Määtän maali ei juuri auttanut Detroitia

01.11.2022 07:50

Olli Määttän lokakuun tehot ovat 2+4.©AOP

Detroit Red Wingsin puolustaja Olli Määttä oli maanantain NHL-pelien ainoa suomalaismaalintekijä. Määttä onnistui Buffaloa vastaan toisen erän toisella minuutilla tyylipuhtaasti one-timerilla. Hän viimeisteli kauden toisen maalinsa Andrew Coppin ja Filip Hronekin syötöistä. Ilta Buffalossa oli Detroitille kuitenkn katastrofi. Buffalo voitti ottelun peräti 8-3.

Illan tähti oli Buffalon Tage Thompson hattutempullaan. Thompson onnistui ottelun jokaisessa erässä. Hattuja lensi jäälle sitten kolmannen erän lopulla, kun Thompson iski tauluun 7-1-lukemat. Lisäksi Thompson syötti kolme maalia. Muista Buffalon onnistumisista vastasivat Rasmus Dahlin, Jack Quinn, Dylan Cozens, Jeff Skinner ja Rasmus Asplund.

Detroit on voittanut kauden yhdeksästä ottelustaan vain neljä. Maalilla oli työvuorossa Alex Nedeljkovic, jolle torjuntoja tuli kuitenkin 38 kappaletta.

Carolina Hurricanes voitti Washington Capitalsin kotihallissaan rangaistuslaukausten jälkeen 3-2. Suomalaisonnistumisia ottelussa ei nähty. Sebastian Aho pelasi lähes 23 minuuttia, Teuvo Teräväinen hyökkäsi reilut 17 minuuttia ja Jesperi Kotkaniemi 13 minuuttia. Dylan Storme ja Alexander Ovetshkin vastasivat Washingtonin maaleista. Ovetshkinille osuma oli kauden viides.

Rasmus Kupari keräsi tililleen kauden ensimmäisen syöttöpisteen, kun LA Kings voitti St. Louis Bluesin peräti 5-1. Kupari syötti yhdessä Kevin Fialan kanssa Carl Grundströmin 2-0-osuman. Fiala syötti ottelussa yhteensä kolme maalia ja Grundström teki niistä kaksi.