Määttä syötti kahdesti – Florida hyytyi

18.01.2024 06:35

Detroit Red Wings otti jatkoaikavoiton Florida Panthersista keskiviikon vierasottelussa. Ilman loukkaantunutta Aleksander Barkovia pelannut Florida taipui maalein 2–3 (0–0,2–1,0–1,0–1).  Myös Detroitilla oli lovi kokoonpanossa, kun Patrick Kane oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Voitto venytti kuitenkin Detroitin voittoputkea kolmeen.

Olli Määttä oli syöttämässä kahta Detroitin osumista. Hän auttoi ensin Michael Rasmussenia 1–1-osumassa toisessa erässä ja sitten yhdessä Rasmussenin kanssa Robby Fabbria kolmannen erän 2–2-tasoituksessa. Määtän syöttötilasto näyttää nyt yhdeksää. Detroitin jatkoajan osuman teki minuutin pelin jälkeen Dylan Larkin ylivoimalla.

Floridan Sam Reinhart teki uransa 500. maalin. Samalla miehen pisteputki venyi kahdeksaan, kun hän teki toisessa erässä alivoimamaalin. Se vei joukkueen 1–0-johtoon ottelussa ja syötön osumaan antoi Anton Lundell. Hän on syöttänyt tällä kaudella 12 maalia.

Floridan Sergei Bobrovsky teki 26 torjuntaa ja ensimmäistä kertaa Sunrisessa lähtönsä jälkeen pelannut Alex Lyon pysäytti Detroitin maalilla 32 kiekkoa.

Florida on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan ja kaksi niistä jatkoajalla.