TILANNEHUONE

Maccelli ratkaisi ottelun Oilersia vastaan

13.04.2024 07:24

NHL

Arizona Coyotesin suomalaisvirtuoosi Matias Maccelli teki ottelun voittomaalin jatkoa-ajalla vierasottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Osuma oli Maccellin kauden 15:s. Lisäksi hän auttoi rookie-pelaaja Josh Doania tämän kauden neljännessä osumassa ottelun alkuminuuteilla. Maccelli merkittiin osuman kakkossyöttäjäksi. Syöttöpinna oli hänen 40:s tällä kaudella. Coyotes kohtaa vielä Calgaryn ja Oilersin uudelleen ennen kauden päätöstä.

Coyotesin pelaa turbulensissa.  Seuran siirtopuheet yltyvät ja ESPN:n tietojen mukaan siirrosta Utahiin on puhuttu myös jo pelaajille. GM Bill Armstrong kertoi pelaajille ennen Oilers-ottelua, että NHL neuvottelee seuran siirrosta Utah Jazz -omistajien Ryan ja Ashley Smithin kanssa. Siirtoa ei ole kuitenkaan vielä naulattu. Lisätietoja tulee kuulemma ensi viikolla.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho syötti Jaccob Slavinin iskemän 3–2-osuman St. Louis Bluesia vastaan päätöserässä perjantai-iltana. Osuma oli myös ottelun voittomaali. Carolina peittosi isäntäjoukkueen maalein 5–2 (1–1,1–1,3–0).

Jake Guentzel laittoi kiekon vielä lisäksi kahdesti tyhjiin. Toisessa erässä maalivahti Frederik Andersen keräsi syöttöpisteen Seth Jarvisin tekemästä 2–2-tasoituksesta. Hän torjui ottelussa 27 kiekkoa.

Carolina on voittanut neljä viimeistä otteluaan ja on nyt pinnan päässä NY Rangersista ja Metropolitan divisioonan kärkipaikasta. Carolina kohtaa vielä Chicagon ja Columbuksen ennen runkosarjan päätöstä.

Aika siisti osuma…