TILANNEHUONE

Mäelle Suomen ainoa jatkopaikka sprintissä

08.02.2022 13:39

Mäelle Suomen ainoa jatkopaikka sprintissä

Joni Mäki tuli eränsä ykkösenä maaliin.@AOP

Peking 2022

Joni Mäki oli mukana miesten maastohiihdon sprintin viidennessä erässä. Hän oli kärjessä matkan alussa. Erän vauhti oli maltillista ja sopi Mäelle. Laskuun tultaessa Mäki kiilasi jälleen ykköspaikalle ja hän tuli myös vauhdit vievään stadionin nousuun ensimmäisenä. Stadionille tullessa Mäki sai vedettyä jopa hieman kaulaa ja maalisuora sujui mallikkaasti. Mäki tuli maaliin ensimmäisenä ja otti Suomen ainoan jatkopaikan erävaiheen jälkeen.

Välierässään Mäki pysytteli takana, kunnes stadionin nousussa alkoi taistella. Loppusuoran kova veto vei miehen mukaan olympiafinaaliin!

Lauri Vuorisen neljäs erä oli erittäin kovavauhtinen. Mukana oli aika-ajon tykki Kiinan Qiang Wang. Vuorinen pysyi porukassa loistavasti mukana ja johti laskuun saavuttaessa. Stadionille tultaessa Vuoriselle tuli sauvaongelmia ja kisa tyssäsi siihen. Kiinan Wangin hiihtoa tutkittiin erän jälkeen ja siitä seurasi hylkäys. Jatkoon eteni hänen sijastaan Venäjän olympiakomitean Artjom Maltsev. Ilman sauvarikkoa myös Vuorinen olisi mennyt jatkoon hyvällä ajalla.

”Kaverin suksi osui sauvaan ja se meni poikki. Satavarma välieräpaikka meni siinä. Valtava pettymys. Neljä vuotta sitten ajoin miinaan ja nyt olisin ollut kunnossa. Sprintti on tällaista”, Lauri Vuorinen murehti YLE:n tv-haastattelussa.