TILANNEHUONE

Kevin Magnussen puhkaisi Mick Schumacherin kuplan

25.03.2022 19:00

Kevin Magnussen puhkaisi Mick Schumacherin kuplan

Mick Schumacherille on kovat paineet niskassaan. @AOP

Formula 1

Haas oli yksi F1-kauden avausviikonlopun suurista sensaatioista. Tallilla oli talvikaudella paljon ongelmia, mutta tekniset murheet, kuskinvaihtorumba, sponsorihaasteet ja kalustonkuljetusvaikeudet huuhtoutuivat kuitenkin historiaan kertarysäyksellä, kun kokenut tanskalaiskuski Kevin Magnussen ajoi avauskisassa viidenneksi.

Magnussen sai Nikita Mazepin potkujen jälkeen yöllisen puhelinsoiton tallipäällikkö Günther Steinerilta ja lupasi siltä istumalta ottaa F1-kuskin pestin vastaan.

Yli 400 F1-kisaa kiertänyt Erkki Mustakari nostaa kuitenkin esille tallin toisen kuljettajan, Mick Schumacherin.

”Se, että Magnussen tulee tauon jälkeen kylmiltään uuteen F1-autoon ja vetää kisassa samanlaisella autolla viidenneksi, on juuri sellainen sensaatio, jollaiseksi media on sen nostanut, mutta Schumacherin tilanne on nyt tallikaverivaihdoksen myötä osoittautumassa haasteelliseksi”, Mustakari pohtii.

Schumacher sanoi jo ennen kisaa, että nyt hänellä on Magnussenissa vihdoin kunnon vertailukohta omassa tallissa. Se vertailukohta osoitti F1:sten raakuuden. Schumacher oli kisan 11:s. Uran ensimmäiset MM-pisteet jäivät yhä odottamaan ropisemistaan.

”Se, että Magnussen ajaa puolentoista vuoden F1-tauon jälkeen sankariksi, saa varmasti Schumacherin repimään hiuksiaan. Tämä asettaa oikeasti ison kysymysmerkin Schumacherin osaamisen päälle. Ennen kuin tämä kausi on edennyt yhtään pidemmälle, uskallan jo nyt sanoa, ettei poika ole isänsä veroinen rattimies.”

Schumacherin sopimus Haasin kanssa loppuu tähän kauteen. Seuraavissa kisoissa on siis haastettava tallikaveri ja annettava näyttöjä, jos ajamista sarjassa mielii jatkaa. Schumacher unelmoi Ferrarista tai muista top-tiimeistä.

”Schumacher menestys pikkuformuloissa perustui siihen, että hän ajoi hyvässä tallissa ja hyvällä kalustolla, mikä on tietysti todella suuri etu. Sellainen voi myös helposti hieman sokaista todellisen ajotaidon suhteen, kuten Schumacherille on ilmeisesti käynyt”, Mustakari sanoo.