TILANNEHUONE

Mahtava ura paketissa – Tuukka Rask jää eläkkeelle

10.02.2022 06:20

Mahtava ura paketissa – Tuukka Rask jää eläkkeelle

Tuukka Rask pelasi NHL:ssä 564 ottelua ja niistä 308 voittoa. @AOP

NHL

Maalivahti Tuukka Raskin mahtava ura päättyy. Koko 15 vuotta kestäneen NHL-uransa Boston Bruinsia edustanut 34-vuotias maalivahti yritti lonkkaleikkauksen jälkeen vielä paluuta maalitolppien väliin tänä vuonna, mutta se ei sujunut odotetusti. Boston Bruins ilmoitti ikonipelaajansa eläköitymisestä varhain torstaina.

”Nyt on se päivä, jota toivoin ettei ikinä tule. Mutta nyt se on täällä ja haluan kaikkien kuulevan sen minulta”, Rask sanoo tiedotteessa.

Raskin lonkkaleikkaus oli vaativa ja paluu olisi vaatinut pienen ihmeen. Sen kaikki luulivat nähneensä, kun Raskin uudesta sopimuksesta ilmoitettiin. Neljän ottelun jälkeen oli selvää, ettei kaikki ole niin kuin pitää.

”Huomasin, ettei kehoni vastaa, kuten pitäisi, jotta voi pelata sellaisella tasolla kuin minä, joukkuekaverit ja Bruins-fanit ansaitsevat. Siksi ilmoitan raskain sydämin jääväni jääkiekosta eläkkeelle”, Rask jatkaa.

Bostonin lisäksi Rask edusti urallaan Tampereen Ilvestä, Nuorialeijonia, Pelzen HC:tä, Providencea ja Leijonia. Rask oli mukana Leijona-paidassa voittamassa olympiapronssia 2014.

Lue koko tiedoite täältä: Tuukka Rask/Boston Bruins