Mäkelä loikkasi yhdeksänneksi MM-Oregonissa

19.07.2022 05:40

Kristiina Mäkelä jäi yhdeksänneksi MM-Eugenessa.©AOP

Yleisurheilun MM

Naisten kolmiloikan suomalaismitalitoivo Kristiina Mäkelä hyppäsi MM-kisoissa kolmannellaan 14,18 metriä ja oli sillä kisan yhdeksäs. Hän tippui ensimmäisenä kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

Mäkelä lähti kisaamaan mitaleista. Hän selviytyi karsinnasta yhdellä loikalla hypätessään kauden parhaansa 14,48. Loikka mitattiin aluksi 14,49 pituiseksi, mutta lopputuloksissa se merkittiin kuitenkin senttiä lyhyemmäksi. Edellisessä kisassaan Kuortaneella Mäkelä loikkasi myös ennätyksensä 14,47. Nytkin mitalitaistoon olisi tarvittu huikea parannus omaan ennätykseen.

”Näin käy, kun juoksu ei kulje. En päässyt lankulle hyvässä asennossa. Tasapaksua tekemistä, joka on niin turhaa. Verryttelyssä kaikki meni ok. Katse kääntyy pikku hiljaa Müncheniin. Ärsyttää vain, että miksi nyt taas kävi näin”, Mäkelä manasi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

Kolmiloikan maailmanmestariksi loikkasi kolmatta kertaa peräkkäin venezuelalainen Yulimar Rojas. Hän oli ylivoimainen. Mestaruus irtosi 15,47 metriä kantaneella hypyllä, joka on kauden kärkitulos. Hän voitti kultaa myös Tokion olympialaisissa viime kesänä.

Hopealle veti Jamaikan Shanieka Ricketts kauden parhaallaan 14,89. Pronssin vei myös kauden parhaallaan Yhdysvaltojen Tori Franklin. Hänen hyppynsä kantoi 14,72.