TILANNEHUONE

Malkin jo pelivalmiina – Kapasen taso paranee varmasti

11.01.2022 14:24

Malkin jo pelivalmiina – Kapasen taso paranee varmasti

Jevgeni Malkin on harjoitellut joukkueensa mukana marraskuusta lähtien.@AOP

NHL

Pittsburgh Penguinsin tähtisentteri Jevgeni Malkin,35, on valmis palaamaan pelikaukaloon. Joukkueen päävalmentaja Mike Sullivan pitää tosin jännitystä yllä. Hän totesi maanantaina, että päättää vasta viime metreillä, pelaako Malkin tiistai-illan ottelussa Ducksia vastaan Anaheimissa, vai ei. Malkin on parannellut koko kuluneen kauden viime keväänä tullutta polvivammaansa.

Heti kun Malkin palaa, on kakkosketjun tutkapari Geno MalkinKasperi Kapanen koossa jälleen. Se on ollut koossa jo harjoituksissakin. Valmentaja Sullivan on todennut lehdistölle, että hän näki pelikemian toimivan Malkinin ja Kapasen välillä heti alusta. He täydentävät toisiaan. Kapanen on nopea ja Malkin uskomaton pelintekijä. Kapasen tehot viime kaudella olivat 40 ottelussa 11+19. Malkin vetäsi 33 ottelussa 8+20. Tällä kaudella Kapanen on tehoillut 33 ottelussa 8+10.

”Kun aloin pelata hänen kanssaan viime vuonna, tunsin oman tasoni nousevan. On aika helppoa pelata sellaisen kaverin kanssa kuin Geno. Hän on yksi kaikista parhaista. Olen onnekas, että olen saanut tämän mahdollisuuden”, toista kauttaan Pittsburghissa pelaava Kapanen muotoilee Pittsburgh Post-Gazzettelle.

”Hän saa meidät nauramaan ja kun hän on mukana kokoonpanossa, myös itsevarmuus lisääntyy.”

Pittsburghissa on tosin ollut itsevarmuutta ilman Malkiniakin. Penguins oli hienossa 10 ottelun voittoputkessa, ennen kuin Dallas Stars katkaisi sen viime lauantaisella voitollaan. Nyt edessä on Kalifornian kierros, joka tosin päättyy Vegasiin ensi maanantaina.